Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Válasz a Csepel.info vádjaira

2015. május 05. 12:36 - hudakjanos

2015. április 30-án 14:21 –kor a Csepel.info, tudomásom szerint Ábel Attila fideszes csepeli alpolgármester tulajdonában lévő honlapon Óvodai felújítások és összevonás: kibújt az ellenzéki szög a zsákból? címmel közzétételre került egy bejegyzés. Ebben a cikk ismeretlen szerzője a csepeli óvodák egyesítésével kapcsolatban azzal vádol, hogy egyéni érdekek miatt ellenzem az összevonást, mivel feleségem néptáncot oktat az intézmények egy részében. Ráadásul indoklás nélkül azt sugallja, hogy szabálytalanul bérli ehhez a helyiséget és ezzel előnyt élvez más foglalkozásvezetőkkel szemben.

Sajnálatos, hogy a csepeli önkormányzat vezetése miután nem tudja érvekkel alátámasztani óvodaegyesítési tervét (hiszen még a mai napig sem kaptam érdemi választ a kérdésemre, hogy az egyesítést állítólag megalapozó tanulmányban hol található az összevonásra vonatkozó javaslat), a párbeszéd és az érintettek alapos tájékoztatása helyett a tervet ellenzők lejáratására fordítja energiáit. Először a tiltakozást szervező szülőket próbálták hitelteleníteni, most pedig rajtam a sor, hogy szándékaimat megkérdőjelezzék.

A cikk állításával ellentétben én az óvodák egyesítésével kapcsolatban egyedül a csepeli szülők és gyermekek érdekeit tartom szem előtt. Nem is szorul különösebb magyarázatra ez, ha figyelembe vesszük, hogy az érintettekkel folytatott egyeztetésekből egyértelműen kiderült, hogy sem a pedagógusok, sem a szülői közösségek nem támogatják az egyesítést, és mindössze 1 óvoda támogatta azt 11-ből. A képviselő-testület tagjaként csupán az ő véleményük tolmácsolását tartom feladatomnak.

testuleti_150430.jpg

 

Ráadásul a cikk szerzője folyamatosan csúsztat, mivel sem az nem igaz, hogy a felújításokat bárki ellenezte volna, sem az, hogy nem hangzottak el érvek a javaslattal szemben. A dühödt tiltakozással kapcsolatban pedig annyit érdemes csak megjegyezni, hogy pont én voltam az az ellenzéki képviselő, aki egyszer sem kérdőjelezte meg a vezetés jó szándékát és a viták során mindig azt kértem csupán, állítsuk le a folyamatot, amíg a vitatott kérdések megválaszolásra kerülnek, de nem utasítottam el az átszervezést.

Az etnográfusi végzettséggel és néptáncpedagógusi diplomával is rendelkező feleségemet érintő állításokkal kapcsolatban tudomásom szerint a gyermekek magyar néphagyományokra és néptáncra való oktatása az intézményvezetők felkérésére, az intézményekkel kötött bérleti szerződések alapján folyik, melyeket minden esetben jóváhagytak az önkormányzat jogászai is. Ezen felül az óvodákat felügyelő Gazdasági Szolgáltató Igazgatósághoz is kerül egy példány minden szerződésből, melyeket ráadásul 7 alkalmanként meg kell újítani. Éppen ezért nehezen képzelhető el, hogy egy esetleges szabálytalanság csak most, az óvodák egyesítése kapcsán derüljön ki. Nem tudok továbbá olyan körülményről sem, ami alapján másokkal szemben előnyt élvezne, a többi foglalkozásvezető is ugyanilyen feltételek mellett végezheti munkáját.

A leírtak fényében egyértelműen kimondható, hogy a megjelent cikk, csupán folytatása annak a rosszindulatú, a valóságot rendszerint elferdítő rágalomhadjáratnak, melyet Csepel fideszes vezetői az egyesítés elleni tiltakozókkal szemben indítottak, és amellyel folyamatosan kitérnek az általam legutóbb is javasolt részletes tájékoztatás, illetve párbeszéd elől.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr527431824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcinikus 2015.05.05. 21:14:25

A Csepel.info nevű blog szerkesztője hamis információkkal, a saját rosszindulatú véleményét tényként beállítva rendszeresen félre akarja vezetni a csepeli polgárokat.
Ráadásul olyan GYÁVA, hogy még a nevét sem meri adni hozzá.
Szégyellje magát. Az ilyen embernek nincs helye egy polgári világban!
Ábel Attila! Álljon ki! Vállaja, hogy rendszeres mocskolódásával tudatosan MÉRGEZI Csepel levegőjét!
Pfujj!!!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus