Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Bolondját járatta a csepeli Fidesz a választókkal

2017. április 01. 17:47 - hudakjanos

Több mint két és fél éve táblázta tele a kerületet a fideszes vezetés közpénzből, hogy a 2010 és 2014 között elvégzett beruházásokkal dicsekedjen és meggyőzze a választókat, hogy rájuk szavazzanak. Ma már tudjuk, hogy csak a bolondját járatták az emberekkel, hiszen az említett beruházások közül több még a mai napig sem valósult meg.

 

Ma, április 1-én sajtótájékoztatóval egybekötött rendhagyó átadási ünnepséget tartottunk Csepelen a Vércse utcánál. Így szerettük volna felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a csepeli Fidesz a legutóbbi önkormányzati választáson finoman szólva is a bolondját járatta a csepeliekkel. Annak idején több millió forint közpénzt költöttek el, hogy táblákon dicsekedjenek a választóknak a 2010 és 2014 között elvégzett beruházásokkal.

sajttaj_vercse_170401_1.jpg

A dolog szépséghibája, hogy ezek között több olyan is van, ami nemhogy az előző ciklusban, de még a mai napig sem készült el. Ilyen például a Vércse és a Kondor utca sarkán található terület, ahol az áldatlan állapotok megszüntetését és park kialakítását ígérték. A mai "átadási ünnepségen" is tapasztalhattuk, hogy semmi nem történt azóta a területtel.

A közelben, a királyerdei kis posta melletti parkoló és puszta környékének rendbetétele, játszótér kialakítása is az ígéretek között volt. Itt annyi már történt, hogy a képviselő-testület megszavazott pénzt a terület rendezésének megtervezésére, de a megvalósításhoz képest ez is édeskevés. Időközben felmerült az is, hogy élelmiszer bolt is épüljön a környéken, amire úgy tűnik, a posta telkének megvásárlásával lehetőség is lesz. Az viszont még kérdés, hogy az ezáltal megnövekvő gépkocsi forgalom parkolási igényeinek kielégítése után még mekkora terület marad parknak, játszótérnek.

A Daru domb környékén található volt Dagi Csárda sem újult meg az elmúlt években, pedig annak is meg kellett volna történnie 2014 végéig. Ez a terület roppant érdekes kérdéseket vet fel ráadásul. Az önkormányzat ugyanis 300 millió forint befektetésével éttermet, vendégházat parkolót akar építeni ott, amit aztán magánvállalkozásnak akar bérbe adni. Sajnos nem sikerült eddig megtudni, miért az önkormányzat viseli egy ilyen vendéglátóipari beruházás anyagi kockázatait. Mindenesetre még egyetlen kapavágás sem történt.

Ahogy a volt Görgey Általános Iskola és a volt pedagógusszálló környéke sem szépült meg, pedig ott is ez volt az ígéret.

Megelégelve a Borbély Lénárd vezette önkormányzat tétlenkedését, úgy döntöttünk, hogy kézbe vesszük a dolgokat és a Vércse utcánál felavatunk egy játszóteret, hogy ezzel a jelképes cselekedettel bemutassuk, hogyan verte át a Fidesz a csepelieket a hatalma megtartása érdekében. Hogyan használta szavazatszerzés céljára a meg nem valósult beruházásokat. Amikről egyébként pontosan tudták, hogy nem fognak elkészülni 2014 végéig. 

Felszólítjuk őket továbbá arra is, hogy a jövőben tartózkodjanak a közpénzek kampánycélú felhasználásától. Ha ezt mégsem sikerülne betartaniuk, akkor viszont legalább ne hazugságokkal próbálják meg az emberek szavazatát megvásárolni. Hiszen a demokrácia és egy választás azért mégsem áprilisi tréfa!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr312393733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus