Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Született-e döntés a csepeli HÉV sorsáról?

2017. november 17. 12:57 - hudakjanos

 

Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester Úr!

A csepeli HÉV jövőjével kapcsolatban kérem Önt, hogy adjon tájékoztatást a csepeli lakosságnak.

2017 márciusában jelent meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT. pályázati felhívása, amely keretében a csepeli HÉV kötöttpályás hálózatba történő integrálására kellett kidolgozni tervet. A hírek akkor arról szóltak, hogy a metróhálózatba történő integrálás megtervezéséről van szó, a helyi csepel.info hírportál is erről számolt be.

Ennek ellenére egy június 29-ei NFM rendelet (22/2017.) megfogalmazása szerint „a csepeli HÉV fővárosi villamoshálózatba történő integrálásá”-ra biztosít forrást a kormány.

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult a Nemzeti Fejlesztési Miniszterhez, melyben arról érdeklődött, hogy milyen hatástanulmány, előzetes terv alapján született döntés a villamoshálózatba történő integrálásról. Dr. Fónagy János Államtitkár Úr válaszában viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy még nem történt döntés ezzel kapcsolatban.

Tisztelt Polgármester Úr! Azt kérem Öntől, hogy tájékoztassa a csepeli közvéleményt arról, hogy Önnek, mint a kerület vezetőjének van-e információja arról, hogy a csepeli HÉV jövőjével kapcsolatban született-e bármilyen döntés, ha nem, mikorra várható annak meghozatala. Kérem továbbá, hogy amennyiben a kérdéssel kapcsolatban elkészültek a szükséges tanulmányok, tervek, úgy azok tényéről, illetve tartalmáról is informálja a csepelieket.

csepelihev.jpg

2016-ban komolyan komolyan foglalkoztatta a kerület és a déli agglomeráció lakosságát, amikor szóba került a HÉV villamoshálózatba történő integrálása. Úgy vélem, az emberek joggal várják el, hogy a felmerülő alternatívákról, illetve a döntésekről a lehető leghamarabb tájékoztatást kapjanak.

Üdvözlettel,

Hudák János
Önkormányzati képviselő
Párbeszéd Magyarországért

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr1413293315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus