Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Rendkívüli ülést tartott január 19-én a csepeli képviselőtestület

2015. január 21. 10:22 - hudakjanos

2 napirenddel indult, végül 6 lett a hétfői ülés napirendjén. Mint kiderült, a kormány által kiírt, az Otthon Melege Program néven futó energiatakarékossági pályázat miatt volt szükség a rendkívüli ülésre. A vezetés szándéka szerint az 50 %-os állami támogatást még kiegészíti az önkormányzat 12,5-25 %-kal, hogy minél több csepeli társasház tudjon részt venni a programban. A csepeli pályázatra 130 millió forintot irányoztak elő, a sietség oka pedig, hogy rendkívül szoros a határideje a programnak, ezért gyorsan kellett lépni az ügyben. A testület egyhangúlag megszavazta az előterjesztést.

Számomra külön öröm, hogy ezzel a döntéssel újabb komoly lépést tehet a kerület a fenntarthatóság irányába, hiszen a megítélt támogatástól függően 400-800 lakás energetikai korszerűsítésére kerülhet sor. Azt gondolom, ebben az esetben példás volt az önkormányzati vezetés gyorsasága és ilyen ügyekben valóban érdemes és jogos a testület rendkívüli ülésének összehívása.

Döntés született még arról, hogy tudomásul vesszük a fővárosi forrásmegosztás idei évre vonatkozó előirányzatát. Ezzel kapcsolatban sajnos nincs sok mozgástere a kerületnek, mert a jogszabályok meghatározzák ezen arányokat. Sajnos ezek nem veszik figyelembe a kerületek eltérő fejlettségi és egyéb körülményeit, ezért tartózkodtam a szavazásnál

Mint ahogy a Csepeli Városgazda felügyelőbizottságába delegálandó újabb személy esetén is (az előző ülésen megszavazott Bercsik Károly képviselő úr nem vállalta végül a feladatot), mivel a korábban Morovik Attila alpolgármester úr által ígértek, miszerint szóba jöhet az önkormányzati cégek felügyelőbizottságainak esetleges létszámnövelése és így ezekben az ellenzék képviselethez juttatása, nem valósult meg.

További döntések, hogy az önkormányzat a fővárosi dokumentumokhoz igazított Integrált Területfejlesztési Stratégiát a BM-el együttműködésben készíti el, az önkormányzat által alapítandó sportcélú szervezet esetén nem kizárólag egyesület jöhet szóba és az önkormányzat szándéknyilatkozatot ír alá a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal, mely szerint meg kívánja hosszabbítani az együttműködést civil szervezetek részére történő tanácsadásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr157093897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus