Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Lufis felvonulás a csepeli gyermekekért

2015. április 15. 07:02 - hudakjanos

Tegnap én is részt vettem az esti óvodai tüntetésen. Őszinte elismerésem a szervező szülőknek, akik az elmúlt hónapokban rengeteg energiát fektettek a tiltakozó munkába, hogy megpróbálják meggyőzni a városvezetést arról, hogy így nem szabad az átszervezést végrehajtani. Egyetlen dolog miatt csinálják, gyermekeikért, mert meggyőződésük, hogy ez az összevonás ártani fog az óvodai rendszer minőségének.

tuntetes2.jpg

Minden alkalommal megvádolták őket politikai motivációval, de a valóságban csak a mostani tüntetés kapcsán kérték az ellenzéki képviselők segítségét, amire egyébként kivétel nélkül MINDENKI igent mondott, ami nagyon fontos dolog szerintem.

tuntetes.jpg

Ennek keretében rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezzük, és javasoljuk, hogy vonják visszs sz átszervezésről szóló határozatokat és kezdjék újra az egész folyamatot úgy, hogy figyelembe veszik és beépítik a javaslatba a szülők és pedagógusok észrevételeit. A fideszes propagandával ellentétben ugyanis hiába volt több egyeztetés és tájékoztatás, az alapvető elemekben semmit sem változtattak a terveiken.

Érdemes még egy dolgot megjegyezni. Ezt az előterjesztést, amit ma benyújtottam a jegyzőnek, a szülők a március 26-ai testületi ülésen szerették volna napirendre vetetni. Akkor Borbély Lénárd polgármester azt mondta, ennek nem ez a módja, de átveszik és mindenképpen vissza fognak jelezni a szülőknek vele kapcsolatban. Ehhez képest eltelt azóta 19 nap, azóta egy szót sem írtak a szülők képviselőinek. Mikor pedig tegnap bevittem az előterjesztést a jegyzőnek és az előző alkalomra hivatkoztam, ő azt mondta, a mai napig sem látta azt az előterjesztést, amit a szülők átadtak. Ezek szerint ennyire lehet hinni a polgármester ígéreteinek, ami nem sok jót jelent a jövőre nézve.

Lehet, hogy a városvezetés konoksága és arroganciája elég határtalan ahhoz, hogy ennyi tiltakozás után se hallják meg az ellenérveket és simán végigviszik az összevonást. Annyit azonban biztosan állíthatunk, hogy hála a szülők kitartó munkájának, mára országosan ismert üggyé vált a csepeli átszervezés és a több más kerületben és városban is zajló hasonló folyamatok a figyelem középpontjába kerültek. Országos újságok mellett már a TV2 is interjút készített a tiltakozókkal és gyakorlatilag nem telik el úgy nap, hogy valahol ne lenne téma valamelyik ilyen kezdeményezés. Reméljük, hogy azért ez valahogy mégiscsak visszahat a vezetőkre és lesznek helyszínek ahol jobb belátásra térne vagy legalább módosítanak a terveken az ellenvélemények ismeretében.

 

tuntetes3.jpg

tuntetes1.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr587369440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus