Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

ÁTVERTE BORBÉLY LÉNÁRD A CSEPELIEKET?

2016. augusztus 03. 15:30 - hudakjanos

Mai napon levélben fordultam Borbély Lénárd csepeli polgármesterhez, hogy megtudjam, milyen információi vannak a csepeli HÉV villamossá alakításának tervével kapcsolatban. Úgy tűnik ugyanis, hogy ő és képviselőtársai szándékosan vezették félre a csepeli közvéleményt korábbi nyilatkozataikkal.

A kormány július 20-án határozott a HÉV villamoshálózatba integrálásához szükséges engedélyezési tervek elkészítéséről, illetve ahhoz forrás biztosításáról. Pedig ez év elején hatalmas felháborodás övezte Csepelen a Fővárosi Közgyűlés olimpiarendezéssel kapcsolatos döntéseit és ahhoz kapcsolódóan a csepeli HÉV villamossá alakításának tervét. 

Rengeteg olyan kérdés merült fel, amelyekre a mai napig nem tudjuk a választ, leginkább azért, mert Borbély Lénárd polgármester és csapata háromszor is megakadályozta, hogy a csepeli képviselő-testület érdemben tárgyaljon az ügyről. Hiába gyűjtöttek a Párbeszéd Magyarországért csepeli tagjai és aktivistái közel 3000 aláírást petíciójukra, melyben az úgynevezett 5-ös metró, az Észak-Déli regionális gyorsvasút mellett álltak ki a villamossá alakítással szemben. Utóbbi ugyanis nem oldja meg a hosszú távú problémákat, szemben az Észak-Déli regionális gyorsvasúttal, amely nem csak a csepeliek, hanem az egész dél-pesti agglomeráció érdekét is szolgálja. Ráadásul összhangban van Csepel nemrég elfogadott fejlesztési stratégiájával is.

A Fidesz kezdetben az átalakítást éltette és az ellenzékre próbálta ráégetni a fejlesztésellenesség bélyegét. Később a kedélyek megnyugtatása volt a céljuk, Borbély Lénárd polgármester és képviselőtársai is olyan nyilatkozatokat tettek, mely szerint még csak koncepciók léteznek, még nincs lezárva semmi, 2017 őszéig nincs tennivaló az ügyben. Csak olyan fejlesztést támogatnak, ami a csepeliek érdekét szolgálja.
csepelihev.jpg
Ennek fényében megdöbbentőnek tartjuk a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot és kérdéssel fordulunk a polgármesterhez, hogy megtudjuk, szándékosan vezették-e félre a csepeli közvéleményt korábbi nyilatkozataikkal. A csepelieknek elegük van a mellébeszélésből, a kommunikációs trükkökből és a csúsztatásokból. Azt várjuk ezért tőle, hogy egyértelmű válaszokat adjon a csepeli HÉV jövőjével kapcsolatban.
A Párbeszéd Magyarországért továbbra is támogatja, hogy az elavult HÉV vonal fejlesztése megvalósuljon, de csak a hosszú távú terveknek megfelelő módon, ami a csepeli lakosok mellett az egész dél-pesti agglomeráció érdekét is szolgálja.

"Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester Úr!

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint a kormány 1372/2016. számú határozatában döntött egyes közlekedési beruházások forrásbiztosításáról. Ezek között szerepel a csepeli HÉV fővárosi villamos hálózatba integrálása projekt engedélyezési terveinek elkészítése, mely az olimpiarendezés kapcsán merült fel.

A tájékoztatását szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy csepeli polgármesterként van-e tudomása az említett engedélyezési tervek pontos tartalmáról, mely villamosvonal(ak)ba történő integrálásról van szó. Érdeklődnék továbbá, hogy tudomása szerint készültek-e hatástanulmányok a villamossá alakítás különböző verzióira vonatkozóan az elmúlt időszakban. Amennyiben rendelkezik részletes információkkal a villamossá alakításról, kérem, tájékoztasson, mikor fogják ezeket a csepeli lakossággal is megismertetni.

Úgy vélem, az Ön, illetve képviselőtársai korábbi nyilatkozatai azt a látszatot keltették, hogy az átalakítás terve még csupán koncepcionális fázisban van és a végleges döntés nem született meg róla, illetve, hogy az olimpiai helyszín 2017 őszi kijelöléséig nincs érdemi tennivaló az ügyben. Ennek ellentmond a kormány határozata.

Ezért kérem, válaszoljon arra a kérdésre is, hogy szándékosan vezették-e félre a csepeli közvéleményt az ügyben.

Köszönettel.

Hudák János
Önkormányzati képviselő
Párbeszéd Magyarországért"

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr658932800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus