Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Ünneprontásból jeles - avagy hogy kerül a migráns csizma egy jubileum asztalára

2015. szeptember 27. 12:46 - hudakjanos

Ezúton szeretnék gratulálni Németh Szilárd rezsibiztosnak, Csepel volt polgármesterének, a Fidesz listás országgyűlési képviselőjének, ahhoz, hogy bár személyesen nem volt jelen a Jedlik Ányos Gimnázium fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, mégis sikerült mindenki kedvét elrontania "remekül" megírt köszöntőbeszédével.

 jedlik2.jpg

                                (fotó: jedlik.hu)

Tegnap volt szerencsém részt venni Csepel legpatinásabb gimnáziumának ünnepségén, melyen az alapítás 70. évfordulójáról emlékeztek meg. Az esemény időrendiségét kissé felrúgva, azt az élményt szeretném megosztani, amit Németh Szilárdnak, az intézmény egykori diákjának köszönhetek. Ő személyesen nem volt jelen az ünnepségen, mert Erdélyben vett részt egy megemlékezésen. Már az is furcsa volt, hogy Morovik Attila alpolgármester véleményem szerint kissé túlságosan belement a hiányzás megmagyarázásába és röviden elmesélte, hogy Németh Szilárd épp Kőröstárkányban van, abban a faluban, ahol 1919-ben borzalmas események történtek. Abban az évben április 19-én román félkatonai alakulatok és katonaruhába öltözött civilek 91 magyart gyilkoltak meg válogatás nélkül és szörnyű kegyetlenkedés közepette.

Ez a kis felvezetés eleve villámcsapásként hatott az ünneplő közönségben. Sajnos csak ezután következett a fekete leves. Az alpolgármester által felolvasott köszöntő beszéd nagyjából második mondatában Németh Szilárd azt kezdte ecsetelni, hogy ma milyen drámai időket élünk, hiszen ebben az évben eddig több mint negyed millió illegális bevándorló lépte át törvénytelenül a határunkat. Majd arra is kitért, hogy meg kell védenünk magyar és európai kultúránkat, életmódunkat. Majd egy ügyes huszárvágással áttért arra, hogy a fentiek miatt is milyen fontos, hogy néha ünnepelni tudjunk.

Őszintén szólva ezután már nem is nagyon figyeltem oda a beszéd további részeire, csak ültem döbbenten és figyeltem magam körül az értetlen arcokat. Mindenkiéről azt lehetett leolvasni, hogy egyáltalán nem értik, miért kell még egy ilyen ünnepi alkalmat is tönkretenni a politikai lózungok hangoztatásával. Miért kell minden megszólalási lehetőséget arra használni, hogy az éppen aktuális szajkózni valót beleszőjük a beszédünkbe, még akkor is, ha teljesen oda nem való és erőltetett is? Nem csoda, hogy a teremben némi morajlás is támadt, egyértelműen jelezve a hallgatóság nemtetszését.

Az említett mondatok egy szempillantás alatt sikeresen tönkre vágták az ünnepi hangulatot. Pedig előtte Bese Benő igazgató és a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból érkező vendég is értékes gondolatokkal tarkított, mélyen elgondolkodtató beszédeket mondott. Az igazgató röviden elmondta az intézmény történetét kezdve az 1945-ös bencés alapítástól (az államosítás miatt csak 3 évig volt a kezelésükben az intézmény) egészen napjainkig. Később szó volt az iskoláról, mint második otthonról, a stabilitás szükségességéről. Arról, hogy milyen fontos reggelente időd szánni arra, hogy az előttünk álló napot kellő felkészüléssel kezdjük, illetve, hogy folyamatosan biztosítsunk időd magunknak a szellemi munkára, amire az egyik legjobb eszköz az olvasás.

Fontos gondolatok hangzottak el, ami az iskola tornatermében ülő diákoknak bizonyára hasznosak is lesznek, amennyiben kellőképpen odafigyelnek rájuk. Kár, hogy abból is példát kaptak az ünnepségen, hogyan kell egy a világnézeti különbségektől teljesen mentes ünnepnapot kicsinyes politikai érdekek mentén feláldozni és tönkretenni. "Köszönjük ezt meg" ismét Németh Szilárdnak.

 

 

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr937842614

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hudák János: Ünneprontásból jeles – avagy hogy kerül a migráns csizma egy jubileum asztalára 2015.09.27. 15:13:01

Miért kell egy ünnepi alkalmat tönkretenni a politikai lózungok hangoztatásával? Miért kell minden megszólalási lehetőséget arra használni, hogy az éppen aktuális szajkózni valót beleszőjük a beszédünkbe?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2015.09.28. 01:00:06

Hudák János minek ír?

Rudi Kató 2015.09.28. 06:08:35

Mert ezért fizetik a patkány médiánál! nekik az az érdekük, hogy a Magyar népet és országot letöröljék a térképről!

cönde 2015.09.28. 07:54:27

@Rudi Kató: Honnan a búsból esz ide a fene titeket? Sohasem értettem, emberek minek olvasnak olyan blogokat, ami távol áll a világnézetüktől, és ha már olvasnak, nem restek még az idejüket azzal tölteni, hogy fröcsögnek is hozzá. Mert amúgy igazságtalant ír a blog? Nem. Valóban patkányság mindenhol a szaros dumájukat nyomatni, ott is ahol nem illik, vagy nem való.
Idióta hülyék

halaloszto 2015.09.28. 08:39:23

@cönde: Hogyhogy miért olvassa? Hát mert ezért fizetik azok, akiknek érdeke hogy szétflameljék ezeket a blogokat.

Feketecsuklya 2015.09.28. 08:41:55

@cönde: onnét, hogy kikerült címlapra...

Ricordo 2015.09.28. 08:51:32

Hát igen, a címlaposság sok idiótát odaesz olyan blogokra, amelyhez semmi közük. Ezek az idióták elsősorban arról ismerszenek meg, hogy kommentelnek valami irreleváns hülyeséget, aminek semmi köze a cikkhez.

nemszólokmégegyszer 2015.09.28. 08:51:37

@Rudi Kató: Téged kéne végleg eltörölni. A f@szért nem mész vagy a pics@ba, vagy a pajtásaid/elvtársai oldalára?

2015.09.28. 14:22:20

Az, hogy valaki megemlíti, hogy idegen állam polgárai 1919-ben, mindenféle háború nélkül, puszta etnikai gyűlöletből kifolyólag ártatlan magyar embereket öltek, akár Magyarország konkrét területén is, az mióta politikai lózung, és kiknek a szemében?

Ilyesmiket megemlíteni ma, 25 évvel egy állítólagos rendszerváltás után Magyarország fővárosában illetlenségnek számít? Esetleg kellemetlenül?

S az igazságról, a valóságról, a ma a mai magyar határokat átlépő idegenáradatról beszélni tényleg akkora nagy probléma, bizonyos személyeknek?

Ne tegyetek úgy, mintha a mai kormányzat ellenlábasai a nyilvánosság előtt tartott ünnepi beszédeikbe nem szőtték volna bele, igenis MINDIG ÉS MINDEN ALKALOMMAL az esedékes aktuálpolitikai propagandát, kedves maszopos és ex-szadeszos polgártársak ... Mert még elhiszem, hogy tényleg ezek vagytok, hogy az "orbán" meg a "fidesz" hívószóra Pavlov kutyája módján feltételes reflexből begorombulván tényleg csak ez kattog bennetek.

S hogy miért olvasnak el az emberek olyat is, ami NEM az ő véleményüket-álláspontjukat-világnézetüket tükrözi? Hát én olyat még nem hallottam, hogy az bűn volna, ha valaki ilyet tesz, és nem rest közölni az ilyesmik alatt a véleményét is, amennyiben erre teljesen demokratikus módon lehetőséget biztosítanak a számára. Totál le vagyok döbenve attól, hogy vannak, akik a kommentelők között ezen vannak kiakadva.

S mondom én mindezt úgy, hogy a maszop és az ex-szadesz mellett a fityesz-kádéenpét is boldogan látnám végre abban a pöcegödörben, amelyet minannyian megérdemelnek, 25 év együttes munkássága, közös elkúrásai és mutyizásai, országvesztései és parasztvakító kutyakomédiái után, akármennyire is egymás ellenségeinek akarnak látszani, mert nálam ez már rég nem jön be.

2015.09.28. 14:26:03

* Bocs, kiegészítek egy árván maradt szót: "esetleg kellemetlenül érint valakiket, akik talán inkább azokat szeretik, akik a magyarokat így intéznék el? Vannak sokan, akik annak tapsoltak, és tapsolnak, miközben "emberségről" vernyognak, és nem létező nácikról visítoznak, megállás nélkül ..."

Rudi Kató 2015.09.28. 20:44:34

@nemszólokmégegyszer:
Mindig megsértődtök ha valaki megírja az igazat! Az eszetekbe se jut, hogy mielőtt csináltok valamit akkor elgondolkodjatok, hogy kiknek ártotok?!

Rudi Kató 2015.09.28. 20:47:07

@cönde:Tudod én elolvasom a ti oldalaitokat is mert tudni akarom az igazságot. A reklámokat össze vetem a tettekkel és utána formálok véleményt, tudod annak idején így tanított apám, hogy az ellenséged is ismerd meg és akkor közel fogok járni az igazsághoz!!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus