Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Megint egy javaslat, amit nem vettek napirendre

2015. december 15. 06:10 - hudakjanos

A Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselői a megváltozott önkormányzati törvényhez igazodva előterjesztéseket nyújtanak be a képviselők beszámolási kötelezettségének teljesítésével kapcsolatban. Én a december 15-ei ülésre az alábbi előterjesztést készítettem, de Borbély Lénárd polgármester nem vette napirendre a javaslatomat.

Tisztelt Képviselő-testület!

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) számos változást hozott a korábbi a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvényben (Ötv.) rögzítettekhez képest. Többek között új kötelezettségeket írt elő a képviselők részére. Ilyen új kötelezettségként rögzítve lett, hogy

Mötv. 32.§ (2) bekezdés k) köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A tájékoztatási kötelezettség végrehajtására értelemszerűen az önkormányzat által fenntartott – éppen a tájékoztatásra szolgáló – felületek a legalkalmasabbak: az önkormányzati újság és az önkormányzat honlapja.

Javaslom ezért, hogy a kerületi képviselőknek ezeken a felületeken biztosítsunk helyet, hogy az éves beszámolójukat közzé tegyék, így a kerület lakossága, a választópolgárok ezeket meg tudják találni, el tudják olvasni.

Kérem a tisztelt képviselő testületet, hogy támogassa javaslataimat!

Budapest, 2015. december 4.

                                                                                     Hudák János

                                                                        önkormányzati képviselő

  1. számú Határozati javaslat

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata úgy dönt, hogy az Önkormányzat hivatalos és nyilvános honlapján (csepel.hu web oldalán) helyet ad a képviselők éves beszámolójának. A képviselők által elektronikus úton elküldött beszámolókat a honlapon nyilvánosságra hozza könnyen elérhető, kereshető formában a képviselőtestület bemutatására szolgáló aloldalon az egyes képviselőknél.

Határidő:                                   2015 december 31.

Felelős:                                     Borbély Lénárd polgármester

Végrehajtásért:                         Ábel Attila alpolgármester

A határozati javaslat elfogadásához a képviselők egyszerű többségű támogató szavazata szükséges.

  1. számú határozati javaslat

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata úgy dönt, hogy a hivatalos önkormányzati újságban, a Csepeli Hírmondóban évente egy alkalommal minden önkormányzati képviselőnek helyet biztosít arra, hogy éves beszámolási kötelezettségének eleget tegyen fejenként fél oldal terjedelemben.

Határidő:                                   2016. január 31.

Felelős:                                     Borbély Lénárd polgármester

Végrehajtásért:                         Vida István Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgató

 A határozati javaslat elfogadásához a képviselők egyszerű többségű támogató szavazata szükséges.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr738173432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus