Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

A kvóta-kérdésről tárgyalhatunk, de a csepeli HÉV-ről nem?

2016. március 01. 00:23 - hudakjanos

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere ismét elmulasztott egy alkalmat, hogy a csepeli HÉV-vel kapcsolatos álláspontját vitában védje meg. Múlt csütörtökön a képviselő-testület ülésén a Fidesz ugyanis leszavazta, hogy napirendre kerüljön a HÉV jövőjével foglalkozó előterjesztésem.

 

Még az sem derült ki, hogy pontosan milyen indokkal nem vette napirendre a polgármester az előterjesztést. Hacsak azt nem fogadjuk el, hogy szerinte a HÉV ügye technikailag nem tartozik a testület hatáskörébe, de ugye ezen az alapon a kvótaellenes határozati javaslatot sem tárgyalhattuk volna ugyebár! Valószínűleg csak arról van szó, hogy kényelmesebb neki, amikor a Csepeli Hírmondóban kinyilatkoztathatja álláspontját és nem örülne, ha kellemetlen kérdéseket tennének fel neki.

Pedig hiába kéri számon elutasításában a párbeszédet rajtam, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselőjén. Ő az, aki február 1. óta nem válaszol a neki feltett kérdésekre. Ő az, aki nem ment el a Csepeli Munkásotthonban rendezett lakossági fórumra, ahol kb. 120 ember várta őt. Ő az, aki nem engedte napirendre venni a testületi ülésen az előterjesztést, aminek keretében párbeszéd folyhatott volna a csepeli HÉV villamossá alakításáról.

Végre elmondhatta volna, milyen terveket látott ő, amik meggyőzték, hogy a villamosok képesek lesznek elszállítani azt az irdatlan embertömeget, amely a reggeli és délutáni csúcs során a HÉV-vel közlekedik. Elmondhatta volna, hogy miért nem igaz szerinte, hogy régi Tátra villamosok is fognak járni a csepeli vonalon. Hogyan fognak a csepeli villamosok 2 percenként keresztüljutni a Közvágóhídnál, ahol annyi 2-es és 24-es villamos torlódik össze reggelente, hogy kitesznek egy egész birkózó szakosztályt?

Tájékoztathatta volna a nagyérdeműt, hogy miért támogatott egy olyan döntést, ami szembemegy Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciójával, de még a fél éve elfogadott csepeli településfejlesztési stratégiával is.

Sok mindent elmondhatott volna és akár még az is kiderülhetett volna, hogy igaza van és azoknak az információknak a birtokában, amiket ő tud, ésszerű döntés lehet a változtatás.

De sajnos mindezeket nem mondta el, így nem nagyon tudunk mást gondolni, mint hogy megkapta az ukázt, hogyan kell szavaznia, a lakossági tiltakozást látva pedig most próbálja menteni a menthetőt és minél rózsaszínűbben lefesteni az egyelőre komoly aggodalommal figyelt átalakítási terveket.

Nem mondta el, mit tud, inkább lesöpörte a javaslatot annyival, hogy pusztán politikai haszonszerzés a célunk. Annyit azért még cinikusan hozzátett, hogy nagyon szívesen hív össze rendkívüli ülést és tárgyal is az ügyről, amennyiben bevisszük neki a tiltakozó aláírásokat. Úgy látszik, nem hiszi el, hogy tényleg rengeteg ember van felháborodva a tervükön.

Így hát nincs más út előttünk, mint tovább gyűjteni az aláírásokat és a mostani kb. 2000 mellé még sokkal többet gyűjteni, hogy egyértelmű legyen számára, itt nem az ellenzék hisztériakeltéséről van szó, hanem az emberek valódi nemtetszéséről.

Folytatjuk hát a dolgunkat, hangot adunk az emberek véleményének! Találkozzunk az utcán!

12715642_10208054750864860_8642543387952988462_n.jpg

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr238431034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roy 2016.03.02. 11:35:48

Csak, hogy mindenki tudja. Orbán népszavazása a kvótával kapcsolatban csak egy felesleges hiszti. Mindössze 1294 betelepítendő menekültről van szó.

ROTFL Manó 2016.03.02. 13:30:01

Nem is értem, hogy miért csodálkozik egy posztoló azon, hogy a régi HÉV-et nem tartja meg a fideszes városvezetés?!? Azon már nincs mit ellopni. Node egy új közbeszerzés! Hmmm! Nyamm!

NekemNemEzKell 2016.03.02. 20:05:09

@Roy: Te le vagy maradva több hónappal! Nem zavar? Merkel a még Görög országban lévőket is szét akarja osztani! Ha mondjuk olvasnál is...persze nem csak párt lapokat, nem lennél ilyen tudatlan!

NekemNemEzKell 2016.03.02. 20:08:12

@ROTFL Manó: Már miért kellene a sok régi szart megtartani? Még a végén küzdeni fogsz, hogy ne cseréljék l az ócska buszokat a 40 éves metró kocsikat, meg a 35 éves HÉV szerelvényeket... S persze Csepel is maradjon vörös.... Elmaradott népség!
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus