Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Ahogy egymással bánunk, az a hazánk!

2016. január 08. 16:14 - hudakjanos

Ez volt a mottója a karácsony előtt megjelent második képviselői beszámolóm első oldalán található írásnak, melyben a közelgő ünnepek alkalmából jókívánságaimat is kifejeztem a Csepelieknek. A kiadvány nyomtatott verzióját a csepeli háztartásokhoz juttattuk el a karácsony előtti napokban.

 

Érkezett néhány visszajelzés, hogy nem mindenhol kapták meg az újságot. Ezért most itt is közkincsé teszem, már csak azért is, hátha a kerületen kívül is érdekel néhányakat, milyen körülmények jellemzik a csepeli közéletet, és mit tud tenni egy ellenzéki képviselő ebben a helyzetben.

Ízelítőül következzen néhány sor a beszámolóban található cikkekből. Jó olvasást kívánok mindenkinek!

(A teljes kiadványt megtekinthetik a képre kattintva)

ke_pviselo_i_besza_molo_december_page_1.png

ÓVODA-BOTRÁNY, CSÚSZTATÁSOKKAL OPERÁL A FIDESZ, KÖZBEN CSAK NŐ A HOMÁLY AZ INTÉZMÉNYEKBEN

Az a „megtiszteltetés” ért, hogy immár kétszer is egész oldalas írás jelent meg az önkormányzati újságban, melyben engem és családomat próbálnak lejáratni rosszindulatú, valótlanságokat is tartalmazó cikkekben. Koncepciós perbe illő módszerekkel raknak egymás mellé össze nem tartozó tényeket és sokat sejtető feltételezésekbe bocsátkoznak, hogy azt a látszatot keltsék, hogy az óvodaegyesítéssel kapcsolatos tiltakozásom oka kizárólag anyagi érdekeltségünk féltése lett volna.

Emlékeznek még, hogy az egész átszervezés céljaként a minél magasabb színvonalú szakmai munkát jelölték meg? Jelenleg olyan emberek taníthatnak néptáncot, akik nem rendelkeznek táncpedagógusi végzettséggel! Szintén a megválaszolatlan kérdések sorát gyarapítja, hogy az oktatók milyen jogviszonyban, kitől kapják a fizetésüket és ki fizeti meg utánuk a járulékokat, illetve mennyi a járandóságuk. Épp ezért nem lehet egyelőre azt sem tudni, hogy a kieső korábbi tetemes terembérleti díj mellett mennyi adófizetői pénzből működik ez az eléggé átláthatatlan új rendszer.

10.000-ÉRT 800.000-ET AD A FIDESZ A LAKÁSVÁSÁRLÓKNAK, DE NEM BÁNJÁK

A szabályozás szerint akár 5 Ft befizetése mellett is jogosulttá válik a vásárló a vételár 10 %-ának megfelelő kedvezményre, ami általában több százezer Ft-ot jelent. Idén már több mint 50 lakás lett értékesítve a rendelet alapján, és a Fidesz által alkotott szabályok miatt több mint 120 millió Ft-ról mondott le az önkormányzat. Felmerül a kérdés, hogy ez nem a csepeliek vagyonának elherdálása-e?

LAKOSSÁGI FÓRUM A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSRŐL ÉS LOMTALANÍTÁSRÓL

Kiderült, hogy kizárólag az önkormányzat döntése miatt szűntek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, mert visszavonták a közterület használati hozzájárulásukat, amikor a szelektív kukák kikerültek a lakosokhoz. Az FKF munkatársai hiába érveltek ez ellen, a csepeli illetékesek hajthatatlanok voltak.

A Hulladék Munkaszövetség képviselője természetesen kitért a szemléletváltozás szükségességére is, mivel az elsődleges feladat az lenne, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. Szó volt a lomtalanítás megreformálásának lehetőségeiről, hogy ne váljon szemétlerakóvá a kerület minden évben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr308252328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus