Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Lélegeztetőgép vagy országzászló?

2017. október 26. 12:38 - hudakjanos

Sokszor elhangzik manapság a stadion helyett lélegeztetőgépet mondat a magyar közéletben. Persze sokan demagógnak tartják ezt a szembeállítást, de a mai csepeli testületi ülésen mégis csak ilyesmi lesz a kérdés, ha nem is eredeti formájában.

 

A testület elé kerül ugyanis egy előterjesztés arról, hogy létesítsen az önkormányzat egy második(!) országzászlót a kerületben a Daru dombon 19 millió forintos beruházással. Az indoklás szerint „A Darudomb kisebbik – jelenleg funkció nélküli – dombján történő országzászló megvalósítást javasoljuk, mivel itt megfelelő nagyságú tér áll rendelkezésre nagyobb ünnepségek megtartására, a szép környezet és a domb méltó helye lehet a megemlékezéseknek.”

Egy másik javaslat civil szervezetek támogatásáról szól, ebben az szerepel, hogy a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítványt lélegeztetőgép vásárlás céljából 300.000 Ft-tal támogassa az önkormányzat. Az előterjesztéshez csatolt kérelmező levélből kiderül, hogy az alapítvány kuratóriumának elnöke egy Oxylog 2000 plus vagy Oxylog 3000+ típusú gép beszerzéséhez kér támogatást, melyek az árajánlatok szerint  3.302.000 Ft, illetve 4.953.000 Ft-ba kerülnek.

lelegeztetogep_oxylog2000.jpg

Oxylog 2000 plus lélegeztetőgép (fotó: missziomento.hu)

Idézet a levélből: „Az egyik mentőautónkon használatban lévő lélegeztető eszköz kritikus állapotban van, meghibásodás miatt már 3 hete nem áll rendelkezésünkre. A használatban lévő típus korából adódóan (15 év) évente többször hibásodik meg, a javítás időtartama alatt pótlásáról az Országos Mentőszolgálat nem tud gondoskodni, ezért hiánya nagyban veszélyezteti a betegellátás színvonalát.”

Bár sokszor illetem kritikával a csepeli Fidesz vezetést, nem tartozom azok közé, akik szerint ne történnének fontos és jó fejlesztések a kerületben. Legtöbbet magam is támogattam ezek közül. Most mégis felmerül bennem a kérdés, hogy mi szükség van a Szent Imre téri után egy újabb országzászlóra a kerületben. Másrészt nem értem, hogy miért ne adhatnánk meg a szükséges összeget egy valóban létfontosságú berendezéshez a mentőszolgálatnak.

Valójában még csak választani sem kellene a kettő között. A Fidesz nem győzi hangsúlyozni minden lehetséges alkalommal, hogy milyen jó anyagi helyzetben van Csepel. Hát akkor nyújtsunk legalább a kedvezőbb árú lélegeztetőgép erejéig támogatást a Mentőalapítványnak. Ezt fogom javasolni a testületnek is.

 

orszagzaszlo.jpg

Országzászló a Szent Imre téren (fotó: csepel.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr8713087268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus