Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Németh Szilárd, a rezsidémon

2013. szeptember 18. 13:47 - hudakjanos

Nemrég olvastam a csepel.hu önkormányzati honlapon, hogy Németh Szilárd az Echo Tv vendége lesz a szokásos rezsicsökkentés témakörében. Véletlenül volt "szerencsém" megnézni az adást, ami hogy finoman fogalmazzak, mély benyomást gyakorolt rám. Csepeli lakosoknak erősen ajánlom a műsor megtekintését. Miután megtekintették, azt javaslom, komolyan gondolkozzanak el arról, hogy valóban ilyen emberekre szeretnék-e bízni a kerület vezetését, illetve a parlamentben az érdekeik képviseletét a jövőben is.

Számomra ugyanis az volt a fő tanulság, hogy Németh Szilárd képtelen arra, hogy normális hangnemben, vitapartnerét meghallgatva, érvek ütköztetésével vitázzon. Gyakorlatilag egyszer sem fordult elő, hogy ne vágott volna közbe, mikor Józsa István MSZP-s politikus beszélt. Majd mikor magához ragadta a szót, percekig tartó monológokba kezdett, melyek legtöbbször se füle, se farka körmondatokká váltak, kényszeresen lobogtatta kis diagramját, mely az igazát hivatott bizonyítani. Számtalanszor előfordult, hogy egész egyszerűen hazugságnak minősítette vitapartnere érveit, egyszer még az is előfordult, hogy ezzel saját kormányuk miniszterének szavait vonta kétségbe. Amikor pedig már végképp nem jutott más az eszébe, kommunistázott egy jót, hogy alátámassza mondandóját.

Volt egy pillanat, amikor azt ecsetelte, hogy hiába ígér az MSZP valamit, amikor kormányon vannak, pont az ellenkezőjét teszik. Szeretném jelezni, hogy ebben a versenyben a Fidesz is elég jól áll. Sokan emlékszünk még a 2010-es választási szórólapjukra, melyen az állt, hogy megvédik a magánnyugdíjpénztárakat, aztán ehhez képest teljesen tönkretették a rendszert. Volt persze olyan is, hogy tiltakoztak a felsőoktatási tandíj ellen, aztán kormányon valahogy mégiscsak bevezették. De emlékezetes Orbán Viktor egy nyilatkozata is, amiben ecseteli, hogy az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelező érvényűek. Aztán amikor a taláros testület először szembe ment a kormány elképzeléseivel, rögtön ki is herélték, annak rendje és módja szerint. Folytathatnánk még a sort, hány esetben tette a Fidesz kormány pont az ellenkezőjét az elmúlt három évben annak, amit korábban képviselt.

Végül volt még egy erős mondata, ami nagyon elgondolkodtatott. Először hazugságnak nevezte, hogy a külföldi tulajdonú közműcégek beruházásokat hajtottak volna végre, aztán kicsit megenyhült és úgy módosított, hogy ugyan valóban történtek beruházások, de ezeket mind a fogyasztókkal fizettették meg. Hát igen, ez tényleg igaz, csak az a kérdés, hogy ezzel mit akar mondani. Talán azt, hogy a Fidesz a legelemibb gazdasági törvényszerűségekkel sincs tisztában? Esetleg el kellene olvasni néhány alapművet, mint például Bevezetés a mikroökonómiába vagy Vállalkozások gazdaságtana vagy valami hasonlót. Akkor nem lenne számukra furcsa, hogy a vállalkozások, abban a reményben ruháznak be, hogy majd később a bevételeiken keresztül megtérüljön a befektetett pénz. Van egy rossz hírem a Fidesz számára, ilyen alapon a teljes magyar magánszektort nonprofittá, illetve állami tulajdonúvá kellene tenni, hiszen, hogy jön ahhoz egy pék, hogy a beruházás költségét beépítse a kenyér árába, de az is felháborító, ha egy gazdálkodó szeretné az új traktor árát visszakapni a megtermelt kukorica eladásából. Nem is értem, hogy miért nem jelentik már ki végre, hogy vissza akarnak térni a szocializmushoz, ahol minden állami kézben volt és nem holmi külföldi, pénzéhes multik zsebe vastagodott a szegény nép nyomorán. Emberek, tényleg ezt akarjuk? Tényleg hagyjuk, hogy a Fidesz az épp aktuális politikai érdekei szerint bármiről kijelentse, hogy ezentúl csak az állam lehet jó gazdája, és egyik napról a másikra elvegye emberek ezreinek megélhetését?

Azt gondolom, hogy a szívünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy nem ilyen országról álmodozunk. Nem azért, mert a Fidesz által felvetett problémák ne lennének valósak, hanem azért, mert nem jó válaszokat adnak rá és ami talán még fontosabb, hogy az általuk kitalált (ál)megoldásokat mindenféle egyeztetés nélkül, a társadalom érintett rétegeinek kizárásával vezetik be. Eközben gyakran kiderül, hogy a világmegváltó ötleteik megvalósítása előtt megfeledkeztek a változtatások hosszútávú és egyéb területekre kiterjedő hatásairól, így sokszor csak tovább rontanak a helyzeten.

Be kellene már látnia Németh Szilárdnak és társainak, hogy azzal a stílussal és hozzáállással, aminek ő is jeles képviselője, nem lehet az ország gondjait megoldani, arra pedig még kevesebb az esély, hogy valamiféle béke, együttműködés alakuljon ki a közéletben. Nem lehet zsigerből lehazugozni, lekommunistázni mindenkit és mindenféle megfontolás nélkül az összes ellenérvet lesöpörni az asztalról. Persze megtehetik, hogy nem látják be, ebben az esetben viszont számolniuk kell azzal, hogy jövőre elzavarjuk őket és végre olyan vezetése lesz az országnak, amely nem kizárólag politikai érdekei mentén rángatja a kormányrudat, az egész társadalom kárára és jövőnket veszélyeztetve.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr275521839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2013.09.19. 14:20:01

János, maga véletlenül nem LMP-s volt 2010-ben? Azóta beállt Bajnai szekerét tolni; vagyis a 2002-2010 közötti establishment visszahozatalán dolgozik.

hudakjanos 2013.11.30. 08:52:46

Tisztelt DFK!

Igen, 2010-ben országgyűlési képviselőjelölt voltam az LMP színeiben. Viszont azok közé tartozom, akik szerint Orbán Viktor kormányzása árt az országnak, ezért jövőre le kell váltani. A Fidesz által megalkotott választási rendszer együttműködésre kényszeríti az ellenzéki pártokat, különben semmi esélyünk nincs a győzelemre. Arról azonban természetesen szó sincs, hogy a 2010 előtti állapotokat szeretnénk visszaállítani, ezt a szövetségi megállapodásunkban is világosan megfogalmazzuk. Egy igazságos, nyitott, fejlődő országot szeretnénk, ahol nem a szegények és elesettek kárára gyarapodnak a tehetősek. Ennek a célnak az eléréséhez azonban véleményem szerint elengedhetetlen, hogy jövőre kormányváltás történjen. Ezért dolgozunk az E14-Pm szövetségben.

eßemfaßom meg áll 2014.02.09. 11:26:08

@hudakjanos: "Ezért dolgozunk az E14-Pm szövetségben"

Lehet Újra Ugyanaz A Politika Ugyanazokkal

DFK 2014.09.10. 10:24:38

@hudakjanos: Így utólag bizonyossá vált, hogy de igen, a 2002-2010 közötti establishment visszahozatalán dolgoznak, hiszen az MSZP-vel, a DK-val öszzefogva "dolgoznak az országért". Vagyis megint Együtt azok, akik 2008-ban gyakorlatilag az államcsődig vitték az országot (ebben ugye Bajnainak, mint gazdasági miniszternek, múlhatalan érdemei vannak; a DK elnökének, mint akkori miniszterelnöknek, szintén).
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus