Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Hány millióba kerül a csepeli adófizetőknek a helyi Fidesz kampánya?

2014. szeptember 25. 23:46 - hudakjanos

Az egy dolog, hogy a Fidesz pénzt nem kímélve teleplakátolja az egész várost az önkormányzati választás során, HÉV-eken és buszokon virít Borbély Lénárd arca, a tavaszi tiltakozás után most szinte minden villanyoszlopra vadplakátokat ragasztanak, de az már végképp pofátlanság, ahogy közpénzből milliókat költenek a saját fényezésükre és a szavazatok megszerzésére.

Az alábbi képek ízelítőt mutatnak abból, ahogyan a csepeli fideszes városvezetés önkormányzati tájékoztatásnak álcázva próbálja meg az embereket befolyásolni az önkormányzati választáson. Minden útfelújításnál, kisebb-nagyobb beruházásnál jelen vannak ezek a táblák, amik azt hirdetik, hogy az elmúlt 4 évben mennyi mindent ért el, fejlesztett a jelenlegi városvezetés. A táblák dizájnja nem véletlenül olyan amilyen, a narancssárgával és kékkel a Fidesz plakátjaira hajaznak. Az sem véletlen, hogy Borbély Lénárd alpolgármester szerepel rajtuk és nem mondjuk Ábel Attila, hiszen nem ő a polgármester-jelölt.

utfelujitas.jpg

tarsashaz.jpg

Persze nem érték be az útépítéseknél elhelyezett táblákkal (amikből több tucatot helyeztek ki), készültek ezek jóval nagyobban olyan helyeken is, ami már évekkel korábban megvalósult (pl. Kiserdő), de ott is, ahol még egy kapavágás sem történt (volt pedagógus-szálló). Társasházakban is felbukkannak az önfényező plakátok különböző beruházásokkal kapcsolatban, illetve még liftreklámokon is értesülhetünk róla, hogy itt Csepelen minden szép és jó az elmúlt 4 évben történt. Még a Metropol újságban is egész oldalas hirdetést adtak fel.

pedagogusszallo_kep.jpg

liftreklam1.jpg

Természetesen a fiúk nem elégednek meg ennyivel. Tucatnyit gyártottak a szaknyelven "roll-up"-nak nevezett molinókból, amin szintén a városvezetés nagyszerű eredményeit ecsetelik és hol a piacon, hol az SZTK-ban kerül kihelyezésre. Feliratos lufikat, hűtőmágneseket osztogatnak az embereknek egyfolytában. Minden héten van valahol egy rendezvény, ami alapvetően nem is lenne probléma, de mindegyik hirdetésén ott van: "A helyszínen képviselői beszámolókat hallhatnak az elmúlt négy évben végzett munkáról". Rendre ott is vannak a fideszesek pulttal, narancssárga dzsekiben.

fideszkampany_piac_1.jpg

A minap kiállítás "nyílt" a Szent Imre téren az elmúlt 4 év eredményeiről. Nagy csinnadrattával lett leleplezve, tucatnyi közterület-felügyelő őrködése mellett. Annyi ilyen felesleges propagandára költik a csepeliek pénzét, hogy biztos vagyok benne, hogy kihagytam valamit.

21kep.jpg

21kep2.jpg

Hogy vajon mindez mennyibe kerül Önöknek, csepeli adófizetőknek? Erre nehéz pontos választ adni. Mindenesetre én az atlatszo.hu oldalon keresztül nemrég közérdekű adatkérést adtam be Csepel Önkormányzatának, hogy legyenek kedvesek az említett eszközök beszerzési költségeiről tájékoztatni. Türelmesen várom a választ és kíváncsi vagyok, vajon október 12. előtt megérkezik-e. Előző adatkérési igényem hónapok óta parkol a jegyzőnél. Abban az önkormányzati vezetők autóhasználatának költségeiről érdeklődtem,  nyilván kínos lenne közzétenni hány millióba kerültek eddig a gépjárművek nekünk, Önöknek.

Mindenesetre az teljesen biztos, hogy több millió forintnyi közpénzről van szó most is. Rákerestem például a közlekedési táblákhoz való alumínium oszlopok árára, aminek darabja 6-7 ezer forintba kerül. Ilyenből biztos, hogy 100-nál több van jelenleg használatban. Ehhez hozzájön még a táblák költsége, ami szintén egymaga milliós nagyságrend lehet. A Metropol hirdetés listaáron kb. 2 millió forint költséggel jár, a liftreklám szintén több százezer forintos tétel. A roll-upok is darabonként 20-30 ezer Ft-ba kerülnek, lufi, hűtőmágnes stb. Pillanatok alatt összejön több milliós költség, ami semmi más célt nem szolgál, minthogy az emberek szájába rágják, hogy milyen jó munkát végeztek. Ahelyett, hogy értelmes dolgokra költenék, hiszen bárki tudna mondani kapásból 3 olyan dolgot, amire ezt a pénzt inkább el lehetett volna költeni.

Az egész történetben a legpofátlanabb pedig még csak ezután következik. A képviselői munka bemutatására korábban gyártottak egy 8 oldalas kiadványt, amit minden egyéni képviselő eljuttathatott a választókerületébe. Ez, bár elég átlátszó megoldás, végül is nem kifogásolható. Azt viszont nagyon szeretném megtudni, hogy ez a közpénzből gyártott szórólap hogyan kerül aztán egy kitelepülésen az egyértelműen kampánytevékenységet folytató fideszes aktivisták pultjára. Akkor most tényleg leplezetlenül használja a Fidesz a saját kampánycéljaira az Önök pénzét? Rendben van ez így? Nekik mindent szabad?

Szerintem nem. Ha ön szerint sem és nem ért egyet azzal a móddal, ahogy a Fidesz az Ön pénzéből kampányol, akkor október 12-én lehetősége lesz ítéletet mondani róluk. Van tétje a választásnak! Változtassunk együtt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr596732399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus