Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Véleményem az ittas vezetésről

2015. február 11. 16:43 - hudakjanos

Tegnap került napvilágra, hogy Borbély Lénárd csepeli polgármestert ittas vezetésen érték a rendőrök január végén. Az index.hu kérdése nyomán a polgármester közleményében elismerte hibáját, és bocsánatot kért tettéért, magánéleti problémákra hivatkozva.

Sok vélemény jelent meg az üggyel kapcsolatban, én személy szerint a következő álláspontot képviselem. Először is szeretném leszögezni, hogy szerintem tiszteletben kell tartani mindenki magánéletét és őszintén kívánom, hogy megoldódjanak Borbély Lénárd ilyen jellegű problémái.

Fel szeretném azonban hívni a figyelmet arra, hogy az ittas vezetés az egyik legsúlyosabb közlekedési kihágás, és csak a szerencsén múlhatott, hogy végül nem következett be tragédia. Az ittas vezetésre semmilyen mentség nem fogadható el, polgármester úrnak minden bizonnyal lett volna más lehetősége (pl. taxival) eljutni oda, ahová igyekezett. Ezt abban a pillanatban végig kellett volna gonolnia.

Úgy vélem továbbá, hogy annak a pártnak a tagjaként, amely a választott képviselők esetén bevezette a méltatlanság intézményét és egyébként is folyamatosan a saját erkölcsi felsőbbrendűségét hangoztatja, komolyan meg kellene fontolnia, hogy tette után továbbra is alkalmas-e arra, hogy egy fővárosi kerület, egy 76.000 fős város első embereként dolgozzon.

Azt viszont mindenképpen elvárnám tőle, hogy a történtek után a bocsánatkérésen túl, valamilyen más formában is kifejezze megbánását. Javasolom például, hogy vállaljon szerepet a csepeli általános iskolákban a fiatalok felvilágosításában az ittas vezetés következményeiről vagy egyéb módot találjon arra, hogy sajnálatos esete valahogy mégis  a rábízott közösség épülését szolgálhassa.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr547161609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus