Hudák János

Igazságosság, részvétel, fenntarthatóság Csepelen is!

Politikai bosszú eszközévé vált az óvodai néptánc Csepelen

2015. november 18. 21:37 - hudakjanos

A mai napon az alábbi válaszlevelet küldtem a Csepeli Hírmondó szerkesztőségének a minket lejárató cikkükre és kértem, hogy teljes terjedelmében közöljék le a következő lapszámban.

A Csepeli Hírmondó november 12-ei számában „Gazdasági érdek állhatott a képviselői tiltakozás mögött?” címmel egész oldalas írás jelent meg, mely engem és családomat rossz színben tüntet fel. Valótlanságokkal és csúsztatásokkal azt a hamis látszatot kelti, mintha tisztességtelenül jutottunk volna bevételhez és csupán ennek féltése állt volna az óvodaegyesítéssel kapcsolatos tiltakozásom hátterében, ami természetesen hazugság.

 

Ezúton szeretnék gratulálni a cikk írójának, „csepel.hu”-nak, hogy az újságírás legelemibb szabályát sem sikerült betartania és nem biztosított lehetőséget számunkra az írásban szereplő állításokra, illetve a felvetett kérdésekre való reagálásra. Bár felettébb jól esik, hogy a csepeli Fidesz vezetés, illetve az őket kiszolgáló újságírók aggódnak családunk jövője miatt, szerencsére nemcsak az óvodai néptánc oktatáson múlik, hogy tudunk-e gyermekeinknek esténként tejbegrízt, esetleg két szelet zsíros kenyeret adni (ld. Hegedűs Zsuzsa).

hirmondo_logo_2.jpg

Politikai megrendelés áll a háttérben

A cikkben az 1000 Ft-os díjnak tulajdonítják a néptánc foglalkozások sikerét. A valóság azonban az, hogy feleségem, Hudákné Farkas Sára az elsők között kezdett el foglalkozni az óvodás korosztály (3 éves kortól!) néptáncoktatásával és már 2007 óta végzi ezt a tevékenységet a csepeli óvodákban is (ezért is nevetséges felvetés, hogy bármiféle összefüggés lenne e között és az én politikai pályám között, ami csak 2010-ben kezdődött).

Mivel egyre több intézménybe hívták tanítani, szerénytelenség nélkül ki merem jelenteni, hogy jelentős részben az ő munkásságának, rendkívüli szakmai tudásának eredménye a néptánc iránti fokozódó igény. Erre az igényre valóban lehetett volna építeni és tovább bővíteni az óvodákban a foglalkozásokat, de csak megfelelő végzettségű és tudású szakemberekkel, akikből szerencsére már nagyon sok van az országban.

De ne legyünk naivak, a valóság az, hogy a néptánc foglalkozás átszervezésére politikai okok miatt került sor és a fő cél feleségem eltávolítása volt, bármi áron. Ha nem így lenne, az óvodák új vezetői megkereshették volna őt javaslataikkal, de nem tették. Álságosságuk még nyilvánvalóbb, ha figyelembe vesszük, hogy semmilyen korábbi foglalkozás esetén nem került sor ilyen központosításra, illetve a fizetendő díjak csökkentésére, sőt, van olyan foglalkozás is, ami eddig ingyenes volt, de most már azért is fizetni kell.

Az átszervezés előtt is a legolcsóbb foglalkozás volt a néptánc

A cikk szerzője többször is említi, hogy havi több ezer forintba került a foglalkozás, majd később elismeri, valójában fogalma sincs, mennyit fizettek a szülők. Elárulom ezért, hogy feleségem, aki egyéni vállalkozóként oktatott, mindössze 2000-2400 Ft-ot szedett havonta a szülőktől, miközben más foglalkozások általában 4000-5000 Ft-ba kerülnek havonta. Ebből az összegből egyébként jóváírta a gyerekek hiányzását is és természetesen minden esetben kifizette az önkormányzat által szerződésekben meghatározott terembérleti díjat és adózott is jövedelme után.

Érdemes még összevetni a dolgot a jelenlegi néptáncos foglalkozásvezetők bérével, ami információim szerint 5000 Ft foglalkozásonként, amire gondolom, még további járulékterhek rakódnak. Ők ráadásul mentesülnek a terembérleti díj megfizetése alól! Így az ő bérezésük szinte teljesen megegyezik azzal az összeggel, amennyit átlagosan az én feleségem is tisztán megkeresett. Kérdem én, ha a cikk írói szerint „komoly anyagi bevétel”-ről van szó, akkor a mostani oktatók miért kapnak ugyanennyit, megfelelő végzettség nélkül? Esetleg a következő lapszámban majd őket állítják pellengérre?

tancolo_talpak.jpg

Átláthatatlanság? Ez most komoly, mert viccnek durva lenne!?

A cikk állítása, mely szerint „volt olyan intézmény, ahol – éppen az átláthatatlanság miatt – a bérleti szerződés és azok rendszere a csepeli polgárok számára ellenőrizhetetlen volt, így komoly bevételi forrásra nyílt lehetőség.”, egyszerűen hazugság. Én magam a nyár folyamán az összes foglalkozás szerződését kikértem a jegyzőtől és meg is kaptam azokat. Ezt bárki ugyanígy megtehette eddig is, ha akarta. Ráadásul a szerződésekből olyan információk is kiderülnek, amiket a cikk írója kérdésként fogalmazott meg.

Ez pedig felveti a következő kérdéseket:

  • A Csepeli Hírmondóban ennyire nem értenek a munkájukhoz, hogy nem tudják, kihez kell fordulni, amennyiben információt szeretnének az önkormányzat működéséről?
  • Esetleg nem is volt érdekük valódi információk alapján dolgozni, mert akkor nem állt volna össze ilyen szépen ez a jó kis lejárató cikk?
  • Amennyiben kedves „csepel.hu”-nak mégis aggályai lennének az elmúlt évek működésének átláthatóságával és szabályszerűségével kapcsolatban, nem az önkormányzat háza táján kellene keresnie a felelősöket?

A kérdésekre adandó válaszokat a kedves olvasó fantáziájára bízom.

A valódi problémákról nem beszélnek

Fentiek jól szemléltetik, hogy a minket ért támadások pusztán a lejáratásunkat szolgálják. Tovább gyengíti állításaik súlyát, hogy még Szabó Szabolcsot, Csepel és Soroksár megválasztott országgyűlési képviselőjét is belekeverik a történetbe teljesen indokolatlanul. Az egész csak arra való, hogy eltereljék a figyelmet azokról a problémákról, amikről már többször szót ejtettem. Talán inkább azzal kéne foglalkoznia a vezetésnek, hiszen mégis csak a gyermekeink jövőjével játszadoznak.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hudakjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr328089976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istóczi Csucsu Győző 2015.11.19. 19:08:24

Szép karrier. 2010 óta ennyit tett az asztalra?....mert építő jellegű munkáról még nem ontották a (bizonytalan hátterű) médiák a híreket.....

Tudományos libsizmus 2015.11.20. 00:15:16

Csepel ugye az a hely, ahol egymást bérgyilkolják le az emeszpések?

igazi Ténytár 2015.11.20. 06:16:24

@Tudományos libsizmus: 1 mszps gyilkosra 4 fideszes szadista jut. szóval csak hallgass
___________
A FIDESZ képviselőjelöltje, illetve a FIDELITAS helyi elnöke, Lázár kanos volt osztálytársa ELŐRE KITERVELTEN 164 (!) darabba vágta 62 éves élettársát, hogy eltüntesse a nyomokat!

alfahir.hu/fideszes_k%C3%A9pvisel%C5%91jel%C3%B6lt_volt_h%C3%B3dmez%C5%91v%C3%A1s%C3%A1rhelyi_darabol%C3%B3s_gyilkos-20110831

képviselő-testület FIDESZES tagja, illetve a sportbizottság elnöke feldarabolós gyilkosságot rendelt meg!
jozanparaszt.info/cikkek/parasztvakitok/darabolos-gyilkossagot-rendelt-meg-egy-volt-fideszes-kepviselo.html
___________

Poszt 0lok001 2015.11.20. 08:58:11

@igazi Ténytár:

Tényleg ugyanaz ..
Egy elmebeteg depressziós 35 éves várandós nő, megöli a 62 éves férjét.

Avagy az MSZP vezetője meggyilkoltatja a sameszával az iskolaigazgatót, mert az nyilvánosságra akrta hozni az MSZP-s képviselő lopásait.

Gratulálok.
Egy hithű ballib szarházi vagy, aki le is írja, hogy ez a két eset politikai szempontból ugyanaz.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.20. 09:00:57

Jajj...

Ha kirugják az asszonyt, akkor a politikus férjecske telesírja a médiát !?

Így foglalkoztassatok ballib élettársakat, férjeket és feleségeket...
Ha kirugjátok, necsak hibások lesztek, hanem azonnal nácik is.

prometheus_X 2015.11.20. 12:21:23

Na, most már tudom, hogy ilyen nevű PM-es képviselőnk is van. Remek! Gyorsan át is futottam a blog első oldalán található bejegyzéseket, hogy valamiféle képet kapjak képviselő úr tevékenységéről. Összegezve: az átfutás sikerült, a képet kapás nem. Hadd fogalmazzam meg kérdésként: a gyakorlatban tesz valami mást is a helyi Fidesz ész nélküli ekézésén kívül, vagy alapvetően tényleg annyira hatásként működő személy, hogy (hasonlóan szinte az összes ellenzéki párthoz általánosságban) támadni való viszonyítási pontok hiányában képtelen volna egyéni, karakterrel bíró, értelmes és értékteremtő politikát folytatni?

Egyébként az én kisfiam is néptáncol (Csepp-Csepel), nagyon élvezi, úgyhogy engem személy szerint nem zavar ezügyben semmi, amíg fatálisan meg nem mentik ezt az egyébként tényleg hasznos programot is.

És bár elkötelezett híve vagyok a környezetvédelemnek és a megújuló energiák hasznosításának, úgy gondolom, akár ezeken a területeken is sokkal elemibb és a napi rögvalóságban jelentkező problémákra kéne koncentrálni, semmint megpróbálni űrhajót fellőni hordozórakéta helyett csúzlival. Írnék is néhány, hosszú-hosszú évek óta fennálló érdekességet, amelyekkel szerintem bárki találkozhatott már (így akár képviselő úr is), aki 5-nél több éve él a kerületben.

1. Csepel Pláza és a Piac környékén lévő lakótelepek szelektív hulladékgyűjtésének problémája: pl. a Petz Ferenc utcában egy 100 lakásos (számoljunk 300 emberrel) lépcsőházra miért csak alig pár szelektív minikuka jut, abból is miért csak egy vegyes fém-műanyag és egy papír típusú? Hogyan lehet, hogy ezen a - belvárosinak mondott és írt - környéken egy évtized alatt sem sikerült megoldani a szelektív hulladékgyűjtést normálisan, míg pl. Csillagtelepen ugyanez szinte az első szelektív pontok megjelenésével egyidőben, bő 7-8 éve biztosan megoldott?

2. Miért van az, hogy a Szent Imre tér lassan már minden évben felújul és eközben gyors ütemben fejlődik és alakul át nyílt terű műemlék múzeummá/gyűjteménnyé (már tényleg csak egy saját, csepeli szabadságszobor hiányzik onnan!), addig az elmúlt években egyetlen tisztességes park sem alakult ki a kerületben amíg csak nem-tünde szemeim ellátnak, a még az MSZP-s rablóbanda idején beépített zöldterületeket sehol sem pótolták a környéken, az ÁMK-val szemközt lévő nagyobb játszótér pedig bár felszerelt, koranyártól késő őszig használhatatlan a valóságban, mert szinte 1 négyzetméternyi árnyékkal védett felület sincsen rajta (tartós hőség idején pedig konkrétan elsivatagosodik és porzik, mint a Szahara)?

3. A Petz Ferenc utca és Csepel Pláza közé eső területen kialakított játszótér olyan kicsi, gondozatlan és napfénytelen, hogy még nyilvános WC-nek is nyomasztó volna, nem még játszótérnek. Ezen a környéken lakik egymás hegyén-hátán többszáz gyerek, fiatal, vagy épp idős ember akik számára megnyugtató lenne ha aszfalt és kutyaszartól sűrű fű helyett lenne egy kis park, ahová lejárhatna némi naturális közösségi élményért anélkül, hogy a fél kerületet át kéne utaznia egy másikért.

Ezeket a zöldterületi problémákat személy szerint úgy látom megoldhatónak például, ha az igencsak péppé mutyizott és az elmúlt 10 év alatt is épp csak 10-20%-os kihasználtságú újépítésű épületek legalább egy részét elbontanák a francba szépen, mivel azon kívül hogy foglalják a helyet és kitakarják a napfényt, másra nem alkalmasak, a fenntartónak is valószínűleg szinte szívességet tenne ezzel az önkormányzat mert - gyanítom - erősen veszteségesek ezek az épületek. Az ehhez szükséges kiadások egy jó részét valószínűleg ki lehetne perelni a korábbi felelősökön. Az egy kreatív és előremutató házifeladat volna, hogy milyen úton-módon, persze.

Ha csak egyszer látnám azt a hazai ellenzéki politizálásban, hogy a kényszercselekvéses probléma-gyártáson és dafke mindennek az ellenkezőjét mondáson túl másra, tehát konstruktív probléma-megoldásra (mégegyszer: nem probléma gyártásra, hanem MEGOLDÁSRA) fókuszálna, talán velem együtt többekben is felvetőne a gondolat, hogy érdemes valakire szavazni és végre valahára el lehetne küldeni a Fidesz krémjét a búbánatosba.

Azért, hogy mégegyszer egyértelművé tegyem képviselő úr számára a helyi- és országos értelemben vett eredményes politizálás kulcsát: a képviselő feladata főként problémák MEGOLDÁSÁBÓL áll, a problémák felvetése pedig a lakosság dolga (amelyeket a képviselő a megfelelő fórumokon felvet, és amelyek megoldásáért dolgozik). Amíg 10 bejegyzésből 10-ben, illetve úgy általában véve 30 ellenzéki megnyilvánulásból 29-ben esztelen dac és panaszáradat szüremlik a választópolgárok elé, addig ugyanis mindenki arra fog gondolni, hogy ezen képviselőink lényegében azért kapják juttatásaikat, hogy az egyes médiumokat és a magyar társadalom nagy részét egységesen siratófalnak nézzék. Erre, képviselő úr, bárki képes akinek van elegendő kapacitása rá, hogy megállás nélkül panaszkodjon.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus